FOTO/VÂLCEA. Casă bătrânească la un pas de a fi mistuită de flăcări. Cineva a aruncat o țigară aprinsă…

O casă bătrânească a fost salvată de la a fi mistuită de flăcări în urma…

O casă bătrânească a fost salvată de la a fi mistuită de flăcări în urma intervenției prompte a pompierilor militari vâlceni.

Alarma de incendiu s-a dat astăzi, 11 iulie 2023, în jurul orei 14.00, printr-un apel la 112. Astfel, pompierii au fost anunțați de producerea unui incendiu la o locuință din comuna Amărăști, sat Palanga. La fața locului s-au mobilizat două echipaje de intervenție (un echipaj de stingere și un echipaj SMURD, pentru îngrijirea eventualelor victime). În sprijinul pompierilor militari, s-au mobilizat și membrii SVSU din localitate.
Fortele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că incendiul se confirmă, dar la vegetația uscată din ograda casei. Pentru lichidarea incendiului, pompierii militari și membrii SVSU au acționat timp de aproximativ o jumătate de oră, pericolul propagării flăcărilor la locuință fiind înlăturat. Până la stingerea acestora, a ars vegetația uscată pe aproximativ 100 de mp., și un depozit de lemne pentru foc depozitate sub streașina casei.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului, arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aruncării unei țigări aprinse, de către o persoană neidentificată.