Percheziţii în Sineşti, Berbeşti, Bălceşti şi Râmnicu Vâlcea! Mascaţii au descins acasă la un primar

0

UPDATE: Conform unor surse judiciare, cinci funcţionari ai Primăriei Sineşti au fost duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu. Pe lângă primarul Mihai Rusie, au mai dat cu subsemnatul în faţa procurorilor şi contabilul, secretarul, precum şi alţi funcţionari publici care sunt suspecţi în dosarul penal deschis de poliţiştii Biroului Anticorupţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Vâlcea. Deocamdată procurorii din Horezu au luat decizia de a nu-i reţine pe suspecţi şi nici de a-i pune sub control judiciar, însă ei vor continua, alături de poliţişti, cercetările în acest caz. Mai trebuie menţionat că de la Primăria Sineşti au fost ridicate mii de documente.  

Percheziţii în această dimineaţă în judeţul Vâlcea, în patru localităţi. Este vorba despre Sineşti, Berbeşti, Bălceşti şi Râmnicu Vâlcea, peste 40 de poliţişti ai IPJ Vâlcea efectuând 6 percheziţii la persoane bănuite de delapidare, abuz în serviciu, conflict de interese şi fals.

Din câte se pare, în această acţiune este vizat şi primarul localităţii Sineşti, Mihai Rusie, poliţiştii de la Biroul Anticorupţie din cadrul Serviciului Investigare a Fraudelor făcând percheziţii la locuinţa sa şi la Primăria Sineşti. Mihai Rusie (PSD) a pierdut alegerile duminică, 5 iunie 2016, el mai având de stat doar câteva zile în scaunul de edil.

„Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea efectuează 6 percheziţii domiciliare (o autoritate publică, 3 societăţi comerciale şi un punct de lucru), la persoane bănuite de comiterea de infracţiunii de corupţie în legătură cu achiziţiile publice.

În fapt, în perioada 2012-2016,  mai mulţi funcţionari publici din cadrul unei instituţii publice sunt bănuiţi că şi-au însuşit pe nedrept sume de bani cu titlu decont deplasări. De asemenea, în complicitate cu administratorii unor societăţi comerciale, sunt bănuiţi că au efectuat achiziţii publice ilegale, întocmind în fals documente în acest scop. Prejudiciul cauzat bugetului de stat până în prezent este de aproximativ 100.000 de lei.

La finalizarea activităţilor, 5 persoane vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale” – se arată în comunicatul IPJ Vâlcea.

Claudia STANCIU

perchezitii primarie sinesti

Lasă un răspuns