SPR VÂLCEA, amenzi pentru șoferii care încalcă legislația rutieră

În ultimele 24 de ore polițiștii râmniceni au acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru asigurarea unui…

În ultimele 24 de ore polițiștii râmniceni au acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru asigurarea unui climat optim de siguranța publica și pentru depistarea personelor care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive și prevenirea producerii de accidente rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 398 de persoane și au oprit pentru control 68 de autovehicule, iar în urma verificărilor efectuate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor sanitare, 24 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, pentru încălcarea prevederilor regimului rutier și 8 sancțiuni contravenționale conform Lg. 61/1991, pentru abateri de natură de ordine și siguranță publică.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 2 permise de conducere și a fost reținut și un certificat de înmatriculare.

A pus în pericol siguranța traficului rutier.

În seara zilei de 30 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bălcești au oprit pentru control pe Drumul Județean 644 A, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Făurești.

Polițiștii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.