Deșeuri periculoase depozitate ilegal, descoperite într-o comună din Vâlcea

Ieri, 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu…

Ieri, 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au descins într-o comună din Vâlcea, având indicii că acolo se depozitează ilegal deșeuri periculoase.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la sediul unei firme din comuna Budești. Mai precis, oamenii legii au descoperit în apropierea amplasamentului societății comerciale erau aruncate deșeuri periculoase ce nu erau depozitate corespunzător. Deșeurile periculoase identificate erau amestecate cu alte tipuri de deșeuri, fiind amplasate în condiții necorespunzătoare care aduc atingere normelor de protecția mediului.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub  aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, prev. de art. 63, alin. 1, lit. b din Legea 211/2011 și de “nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, prev. de art. 98, alin 3, lit. a din OUG 195/2005.  

Polițiștii au identificat peste 200 de kg de deșeuri periculoase, fiind dispuse măsurile legale.

foto ilustrativ