RAZII în VÂLCEA. Peste 360 de abateri la regimul rutier au fost constatate de polițiști

În perioada 19-25 aprilie a.c., polițiștii rutieri vâlceni au acționat în baza Programului Operațiunilor Europene…

În perioada 19-25 aprilie a.c., polițiștii rutieri vâlceni au acționat în baza Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) și a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au controlat 837 de autovehicule și au constatat 362 de abateri la regimul rutier, pentru depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere pentru viteză, în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă: 

​Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. 

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. 

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! 

Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!