Continuă controalele! Peste 6.700 de vâlceni au fost legitimați în week-end

Deși “miroase” a relaxare cam peste tot în județ, oamenii nemaifiind atât de speriați de…

Deși “miroase” a relaxare cam peste tot în județ, oamenii nemaifiind atât de speriați de COVID, autoritățile nu dau “piciorul jos de pe pedală”. În Vâlcea continuă acțiunile de verificare privind respectarea măsurile impuse pe timpul stării de alertă. Astfel, în week-end, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control în domeniu au avut mult de muncă, ei legitimând și verificând mii se persoane.

Așadar, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 148 de societăți comerciale, 310 de mijloace de transport, au fostverificate/legitimate peste 6.724 de persoane, fiind aplicate 48 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în cuantum de 4.000 de lei.

Reamintim că, începând cu data de 08.01.2022 s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul,  în toate spațiile publice închise și deschise.