20 de militari ISU Vâlcea, cu şase autospeciale, detaşaţi la Suceava pentru a sprijini refugiaţii ucraineni

Şase autospeciale, cu 20 de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea,…

Şase autospeciale, cu 20 de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, au plecat miercuri după-amiază către judeţul Suceava cu misiunea de a oferi sprijin refugiaţilor din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

„Din convoiul de sprijin fac parte un complet tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate de tip container cu trei autocamioane de tip încărcare/descărcare; un generator pentru iluminat, un microbuz de transport cu 12 cadre militare şi o autospecială AMOP, plus şoferii care deservesc autospeciale. Efectivele din cadrul ISU Vâlcea întregesc echipele din ISU Argeş şi ISU Mehedinţi, care au plecat în acelaşi moment cu două ambulanţe de tip 2 echipate complet” – a transmis ISU Vâlcea.

Autoritățile din Vâlcea s-au mobilizat foarte bine, punând în aplicare acţiunea guvernamentală „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”. Crucea Roşie Vâlcea, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, al Consiliului Judeţean şi al Primăriei Râmnicu Vâlcea, a deschis la Sala Sporturilor Traian uu punct de colectare alimente, medicamente, obiecte de igienă personală, pături şi saci de dormit pentru refugiaţii ucraineni, care va funcţiona în fiecare zi, între orele 10,00 – 18,00.