ATENȚIE! Ordin de încorporare fals, descoperit în Vâlcea

Războiul din Ucraina produce în continuare o adevărată isterie printre români. E adevărat, gândul că…

Războiul din Ucraina produce în continuare o adevărată isterie printre români. E adevărat, gândul că rușii ar putea să ne bombardeze este înfricoșător, însă informațiile false pot face mai mult rău și pot provoca panică în rândul cetățenilor. De câteva zile, în multe județe ale țării au apărut documente false sau așa zisele “ordine de încorporare”. Ei bine, azi, 7 martie 2022, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a făcut public un astfel de documente fake din județul Vâlcea. Autoritățile avertizează că astfel de informații false pot fi periculoase și îi îndeamnă pe cetățenii care primesc un astfel de document să sune la Centrul Militar Județean (CMJ).

“Ne-a fost adus în atenție încă un document fals, de data aceasta din județul Vâlcea. Documentul din imagine (vezi foto – n.r.), fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis <ordin de încorporare> emis de Centrul Militar Județean. Nimic din ceea ce se poate citi în acest document nu corespunde realității. Am sesizat autoritățile competențe pentru investigarea acestui fals, creat cu intenția evidentă de a manipula și crea panică.

Dacă primiți așa ceva prin poștă, în primul rând sunați și anunțați la Centrul Militar Județean/ Biroul de informare Recrutare din zona dumneavoastră, la numerele de telefon disponibile aici: https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

În al doilea rând, pentru a nu contribui la propagarea neintenționată a acestor dezinformări în mediul online, va sfătuim să evitați fotografierea și împărtășirea acestora chiar și cu cercul apropiat de prieteni. Vă rugăm să vă informați din surse oficiale” se arată într-o postare a MApN de pe Facebook.