Avertizare meteo! Vine gerul… temperaturile vor coborî până la -18 grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi, 9 martie 2022, o avertizare meteo valabilă până…

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi, 9 martie 2022, o avertizare meteo valabilă până sâmbătă. Astfel, specialiștii anunță vreme geroasă, cu temperaturi ce vor coborî până la -18 grade. Meteorologii anunță și vânt, care va amplifica și mai mult senzația de frig.

În intervalul miercuri – sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată. În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.