DESCINDERI în VÂLCEA. Trei vâlceni au fost ridicați de mascați

Percheziţii în judeţele Olt, Dolj şi Vâlcea într-un dosar de delapidare cu prejudiciu de 500.000…

Percheziţii în judeţele Olt, Dolj şi Vâlcea într-un dosar de delapidare cu prejudiciu de 500.000 de lei. Trei vâlceni au fost ridicați de mascați.

Domiciliile unor persoane din judeţele Olt, Dolj şi Vâlcea, bănuite de delapidare şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor unei societăţi care din această cauză ar fi ajuns în insolvenţă, au fost percheziţionate miercuri, 9 martie 2022, de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş.

În cauză au fost efectuate 10 percheziţii în judeţele Olt (una), Dolj (patru), Vâlcea (cinci), la persoane bănuite de delapidare şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură o societate, într-un scop contrar intereselor acesteia, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 lei.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – 2019, un bărbat, din judeţul Vâlcea, în calitate de fost administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în judeţul Olt, ar fi sustras mai multe sume de bani din încasările societăţii, pentru sine şi pentru mai multe persoane, cauzând un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei, motiv care ar fi condus la starea de insolvenţă a societăţii. De asemenea, din cercetări a reieşit că, printre beneficiarii sumelor sustrase, în mod ilegal, ar fi inclusiv actualul administrator de drept al societăţii, respectiv o femeie, soţul acesteia, precum şi alte persoane cunoscute acestora”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Din cercetări a mai reieşit că în cele mai multe situaţii, fostul administrator al societăţii ar fi comis faptele după ce ar fi fost determinat de către soţul femeii, în calitate de administrator de fapt al societăţii.

Poliţiştii vor pune în executare trei mandate de aducere. 3 persoane, din județul Vâlcea, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii. 

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.