Cozi uriașe la benzinării. Unele stații au urcat prețul la 11 lei

UPDATE: „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi…

UPDATE: „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri!”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Declaraţia acestuia a survenit unor zvonuri potrivit cărora în noaptea de 9 spre 10 martie a.c. preţul carburanţilor la pompă va depăşi 10 lei/litru.


Sunt cozi uriașe la multe benzinării din țară, inclusiv în municipiul Râmnicu Vâlcea. Asta după ce mai multe stații au urcat prețul la peste 11 lei pentru un litru de benzină (vezi foto jos de la o stație din Bihor).

Românii își umplu rezervoarele, iar mulți dintre ei au adus chiar și recipiente pentru a face stocuri. Canistre, butoaie și alte recipiente pentru a cumpăra cât mai multă benzină sau motorină. Startul isteriei a început din vestul țării, unde prețurile au urcat vertiginos. Asta pentru că benzinăriile vor să speculeze numărul uriaș de refugiați ucraineni care tranzitează România și ies prin județele Bihor, Arad și Timiș.

În restul țării, prețul la pompă a depășit sau se apropie de 8 lei. La Vâlcea, oamenii se anunță între ei că prețul la pompă va depăși mâine 10 lei.