ISU Vâlcea anunță controale la benzinării

Benzinăriile sunt, zilele acestea, în centrul atenție. Și nu doar pentru că în unele zone…

Benzinăriile sunt, zilele acestea, în centrul atenție. Și nu doar pentru că în unele zone prețurile la carburanți au urcat “la nesimțire”, speculând starea generală de panică în rândul populației, ci și pentru că în imaginile apărute pe site-urile de socializare s-au putut constata o serie de nereguli (combustibil pus în tomberoane, butoaie sau damigene). Ca urmare, la Vâlcea, ISU anunță controale de amploare la stațiile de alimentare cu carburant.


“Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Valcea efectueaza, incepand de astazi, controale in statiile de alimentare cu carburanti. Sunt urmarite in special aspecte privind respectarea PSI în cazul achizitiei de carburanti (conformitatea recipientelor in care se stocheaza carburantii, modalitatea de transport și respectarea regulilor psi in incinta statiilor de alimentare. Incalcarea acestor aspecte se sanctioneaza, potrivit legislatiei in vigoare cu amenzi cuprinse intre 5000 și 10.000 de lei)” – precizează ISU Vâlcea.

De asemenea, inspectori de la Fisc (ANAF) și comisari de la Protecția consumatorilor (ANPC) încep și ei controale pe piața combustibilului din România, în urma unei dispoziții a premierului Ciucă,  privnd situația generată de „creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți” – a informat, joi, ANAF, într-un comunicat.

Președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a demarat controale la toate benzinăriile care au mărit prețurile pentru a face profit. Horia Constantinescu a anunțat că, pe lângă amenzi, vor fi confiscate și toate veniturile realizate în urma speculei.