DSU: „Atenție la știrile false! Norul toxic cu sulf, plumb și alte metale grele nu este prezent în România”

„Ca urmare a răspândirii pe canalul WhatsApp a unui mesaj prin care se prezintă că…

„Ca urmare a răspândirii pe canalul WhatsApp a unui mesaj prin care se prezintă că mâine, pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, vă informăm că informațiile prezentate sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS.

Conform datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Ne delimităm ferm de informațiile regăsite în mesajul din imaginea de mai jos care au ca scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităților.

Vă rugăm să NU DISTRIBUIȚI astfel de mesaje!”, este mesajul postat de DSU pe Facebook.

Mesajul acesta a fost confirmat și de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna:

„În momentul de față nu există niciun risc ca un nor de fum toxic să se deplaseze dinspre Ucraina spre România. Situația se poate schimba, suntem în contact permanent cu domnul Arafat, cu ISU, pentru a putea face avertizările în timp util. Azi dimineață, inclusiv în zona Constanța, s-a constatat că mișcările de mase de aer nu favorizează deplasarea niciunui nor de fum dinspre Ucraina spre România”.