ANAF pleacă la “vânătoare”. Profesorii care dau meditații, proprietarii de locuințe închiriate și stiliștii, printre cei vizați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) se pregătește de controale masive în toată țara. Conducerea…

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) se pregătește de controale masive în toată țara. Conducerea ANAF şi-a propus să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat, iar pentru acest lucru vor începe verificare contribuabililor, dar şi mărirea gradului de conformare fiscală. Numărul controalelor va crește cu 10% până la final de 2025.

În ceea ce priveşte conformarea voluntară, ANAF are o serie de proiecte în derulare atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice”, a declarat Mihaela Drăgulin, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență pentru contribuabili, ANAF, pentru o televiziune centrală.

Acesta a mai declarat că printre cei vizați de controalele din următoarea perioadă se numără profesorii care dau meditații, proprietarii de apartamente închiriate, dar și stiliștii.

Vom derula în acest an proiecte pilot în diverse judeţe ale ţării care vizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, veniturile din meditaţii precum şi cele din activităţi de înfrumuseţare. Pentru persoanele juridice sunt două proiecte de conformare fiscală, unul în domeniul preţurilor de transfer, iar cel de-al doilea vizează marii contribuabili. Acţiunile de conformare fiscală vizează inclusiv profesorii care dau meditaţii acasă, cei care îşi închiriază diverse bunuri, dar şi stilişti care se ocupă de machiaj sau coafură, de exemplu”, precizează Mihaela Drăgulin.

​​În momentul în care aceştia vor primi notificările de la ANAF, vor trebui să le dea curs şi să-şi îndeplinească obligaţiile declarative şi de plată. Toate categoriile de contribuabili care intră în analiza de risc vor face obiectul acţiunilor de control ale ANAF în perioada următoare.