IPJ VÂLCEA. 200 de amenzi în 2 zile…

În zilele 9 și 10 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Rm. Valcea,…

În zilele 9 și 10 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Rm. Valcea, Poliției municipiului Drăgășani, Poliției orașului Bălcești, Poliției orașului Brezoi, Poliției oraș Berbești și Poliției oraslui Horezu au organizat și desfășurat acțiuni tip “BLITZ” pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe Drumul Naționale 7, Drumul Național 64, Drumul Național 67, precum și pe Drumurile județene și comunale din județul Vâlcea.

Au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale, din care 112 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abteri.

De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemplu

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii au depistat în trafic un bărbat, care ar fi condus un auto în localitatea Boișoara, sub influeța alcoolului și fără a poseda permis de conducere. 

În urma testării cu aparatul alcotest, a rezultat o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit un dosar penal în care se fectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehciul fără a poseda permis de conducere.