FOTO/VIDEO. Percheziții într-un dosar de trafic de droguri pe raza județului Vâlcea 

Doi tineri din Slatina au fost reţinuţi şi urmează să fie propuşi spre arestare preventivă…

Doi tineri din Slatina au fost reţinuţi şi urmează să fie propuşi spre arestare preventivă în urma unor percheziţii într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Ei vindeau droguri în județele Olt și Vâlcea.

Bărbații în vârstă de 25 de ani, respectiv 32 de ani, se ocupau cu traficul de droguri de anul trecut. Cumpărau drogurile din Maroc, Spania sau Anglia, le aduceau în ţară şi le vindeau se pare cu 50 lei/gram. Piața lor de desfacere era în județele Olt şi Vâlcea. Poliţiştii au găsit la percheziţii inclusiv arme cu alice şi o cantitate semnificativă de muniţii.

„Din cercetări a reieşit că, din anul 2021 şi până în prezent, şase persoane ar fi comercializat droguri de risc către mai multe persoane din judeţele Olt şi Vâlcea.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3,9 kilograme de fragmente vegetale, o armă cu alice, 10 cutii ce conţin aproximativ 2.000 de alice, două telefoane mobile şi un cântar electronic. 

11 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, în vederea audierii, ulterior, trei dintre acestea fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, în vederea continuării cercetărilor“, a transmis Poliţia Olt. 

Activitatea a fost desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

„În urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbaţi, cu vârstele de 29 şi 32 de ani. Cei doi bărbaţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Joi, 14 aprilie 2022, aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Dolj, cu propuneri legale“, a mai transmis IPJ Olt.