VIDEO. Ninge abundent în zonele montane din Vâlcea și Gorj

Autoritățile au anunțat marți dimineața, 19 martie 2022, că ninge abundent în zonele montane din…

Autoritățile au anunțat marți dimineața, 19 martie 2022, că ninge abundent în zonele montane din județele Vâlcea și Gorj. În zonă se intervine cu utilaje de deszăpezire, iar șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate pentru iarnă.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a anunțat că ninge abundent în zona montană a județelor Gorj și Vâlcea și a făcut publice imagini din zonă. 

Într-o filmare realizată și postată pe Facebook, se vede clar cum DN 67C, Transalpina, și de pe DN 7A, echipajele DRDP intervin cu utilaje de deszăpezire.

„Utilajele de deszăpezire acționează permanent pentru a se asigura circulația rutieră în condiții de siguranță”, transmit drumarii.

Meteorologii au prelungit ieri până miercuri avertizarea de vreme rece, brumă și ninsori în special la munte.

Astfel, până miercuri dimineață, la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Temporar la munte ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.