FOTO – RAZIE de 4 ore în VÂLCEA: Peste 600 de amenzi, 43 de permise reținute etc.

Ieri după-amiaza, în doar 4 ore, polițiștii din Vâlcea i-au “umflat” în amenzi pe șoferii,…

Ieri după-amiaza, în doar 4 ore, polițiștii din Vâlcea i-au “umflat” în amenzi pe șoferii, pietonii și bicicliștii indisciplinați în trafic. Scopul raziei de amploare a fost acela de a reduce numărul accidentelor rutiere grave, dar și constatarea și sancționarea abaterilor care pun în pericol siguranța traficului rutier.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 16:00-20.00, iar în urma activităților desfășurate au fost descoperite nereguli, fiind aplicate 629 de sancțiuni contravenționale, din care 146 au fost aplicate conducătorilor auto care au depășit viteza legală, 93 aplicate bicicliștilor și 35 pietonilor care nu au respectat normele rutiere în vigoare,valoarea sancțiunilor fiind de peste 360.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 43 de permise de conducere, dintre care 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 11 pentru depășiri neregulamentare, 26 pentru viteză și 3 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii au constatat și 2 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe perioada desfăşurării acţiunii nu a fost înregistrat niciun accident rutier soldat cu victime.

Vă recomandăm să adoptați o manieră prudentă de conducere și să respectați regimul legal de viteză!

Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic!

Reamintim pietonilor că trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!” – recomandă IPJ Vâlcea.