FOTO-VIDEO. DESCINDERI LA VÂLCEA. Cantități importante de droguri vândute de o amplă rețea de traficanți

UPDATE: Șase persoane au fost arestate preventiv după percheziţiile procurorilor DIICOT desfăşurate în județele Arad,…

UPDATE: Șase persoane au fost arestate preventiv după percheziţiile procurorilor DIICOT desfăşurate în județele Arad, Bihor şi Vâlcea. În urma acţiunii DIICOT, șapte persoane au fost ridicate şi conduse la audieri, iar șase au fost prezentate, vineri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. Între cei trimiși în arest se numără Lucian Romaniuc, 42 ani, proprietar al unei firme profilate pe activităţi ale centrelor de fitness, dar şi Andrei Bara 36 ani, fiul antreprenorului Octavian Bara, patron al dealerului Auto Bara, implicat în mai multe formațiuni politice în ultimii ani. Gruparea era coordonată de arădeanul Uţu Claudiu Rohozneanu, zis „Împăratul”, şi el arestat, vineri, tot pentru 30 de zile.


Știrea inițială

Una din cele mai ample rețele de distribuție de droguri, la nivel național, coordonată de un cunoscut interlop arădean, cu ramificații în mai multe județe din țară printre care și Vâlcea, anihilată de polițiștii din cadrul IGPR – D.C.C.O. – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

La data de 5 mai a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. –  Structura Centrală, efectuează 16 percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor și Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

De asemenea, pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri ar fi fost efectuate doar după verificarea, în prealabil, a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.

În cauză, s-a reținut că, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA.

La perchezițiile domiciliare efectuate la membrii grupării, au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 7 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

1 thought on “FOTO-VIDEO. DESCINDERI LA VÂLCEA. Cantități importante de droguri vândute de o amplă rețea de traficanți

Comments are closed.