Vouchere pentru milioane de români. Proiectul e în curs de avizare!

Circa 3 milioane de români vor beneficia de sprijin financiar. Marcel Boloș, Ministrul Investiţiilor şi…

Circa 3 milioane de români vor beneficia de sprijin financiar. Marcel Boloș, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a declarat faptul că proiectul privind acordarea de voucherelor de alimente pentru populație e pe circuitul de avizare.

Ministrul Investiţiilor a arătat că proiectul de Ordonanţă privind acordarea de vouchere pentru populaţia vulnerabilă este pe circuitul de avizare.

”Sperăm ca la ora două să îl putem susţine în şedinţa Consiliului Economic şi Social. Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei şi aşa cum am spus, jumătate din aceşti bani sunt din fonduri europene”, a spus Marcel Boloş, potrivit observatornews.ro.

Vouchere pentru 2,8 milioane de români. Cum vor fi acordate ajutoarele

Marcel Boloş a precizat că lista ce beneficiari finali ai acestei legi, după evidenţele de la Casa de Pensii, este undeva la 2,8 milioane persoane.

”Mecanismul pe care l-am propus şi pe care sperăm să îl aprobe Guvernul României este că aceste liste de beneficiari, aflaţi în evidenţele Casei de Pensii şi a Agenţiei Naţionale de Plăţi Sociale, este transmisă la Ministerul Fondurilor, care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale şi mai apoi beneficiarii se vor prezenta la magazinele alimentare pentru a cumpăra alimentele de bază de care au nevoie”, a explicat Marcel Boloş.

Bani pentru alimente. Când vor fi distribuite cardurile

Ministrul a precizat că începe procesul de distribuire a cardurilor. ”Aici trebuie să avem în vedere că este un număr de 3 miliarde de carduri, care va începe cu data de 1 iunie, aşa cum s-a promis, şi va dura o perioadă de timp până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

”Îi asigurăm pe toţi că aşa cum s-a angajat Guvernul României, cardurile vor ajunge la beneficiarii finali şi vor putea să îşi achiziţioneze produsele de bază”, a mai afirmat Marcel Boloş.