IMAGINI SUPERBE de pe TRANSALPINA. Autoritățile pregătesc deschiderea…

Lucrările de deszăpezire pe Transalpina au început, autoritățile pregătind deschiderea circulației și, implicit, a sezonului…

Lucrările de deszăpezire pe Transalpina au început, autoritățile pregătind deschiderea circulației și, implicit, a sezonului de vară. Deocamdată nu s-a anunțat o dată oficială a deschiderii Transalpinei, condițiile meteo fiind cele care condiționează momentul. Doar este cel mai înalt drum din România, ajungând până la 2145 metri în Pasul Urdele, iar la o astfel de altitudine e posibil ca ninsoarea să se topească la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Numele de Transalpina vine din latină și înseamnă “țara de dincolo de munți”, așa cum se regăsește în cărțile și în hărțile vechi. Transalpina a intrat în reparații și a fost inaugurată la data de 11 iunie 2016, iar circulația rutieră pe DN 67C a fost redeschisă.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

SURSA FOTO: www.transalpina.biz

1 thought on “IMAGINI SUPERBE de pe TRANSALPINA. Autoritățile pregătesc deschiderea…

Comments are closed.