VIDEO. A nins pe Transalpina. Se circulă în condiții de iarnă

Numărătoarea inversă până la venirea iernii a început deja, mai ales că la munte au…

Numărătoarea inversă până la venirea iernii a început deja, mai ales că la munte au căzut deja primii fulgi de zăpadă. Pe Transalpina a nins, iar drumarii au intervenit în această dimineață cu un utilaj echipaj cu lamă, dar și material antiderapant. Autoritățile îi îndeamnă pe turiștii care vor să circule pe DN 67C sa nu plece la drum fără autoturisme echipate de iarnă.

“Atenție! Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca. Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri”, a anunțat Secția de Drumuri Naționale.

Transalpina nu este închisă și se poate circula pe ea, însă în condiții de iarnă.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).