Atenție la rezervări! Falși proprietari de pensiuni, încasează avans pentru închirieri

Mare atenție atunci când vă rezervați vacanța! Escrocii devin pe zi ce trece mai inventivi,…


Mare atenție atunci când vă rezervați vacanța! Escrocii devin pe zi ce trece mai inventivi, iar mai nou postează anunțuri false de închiriere a unor pensiuni în locații turistice căutate de români. Infractorii încasează avansul pentru presupusele rezervări, iar apoi se fac nevăzuți. Turiștii păgubiți rămân și fără bani și fără vacanță. S-a întâmplat în județul vecin, Argeș, iar suspectul a fost prins.

“În ziua de 08 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, și au reținut un bărbat de 29 de ani, din București.

Din cercetări s-a stabilit că, la începutul lunii decembrie, cel în cauză ar fi postat, sub o identitate falsă, pe un site de profil, un anunț fals de închiriere a unei unități de cazare din Poiana Brașov, și,  ulterior, ar fi încasat suma de 1500 de lei, de la persoana vătămată, ca avans pentru închirierea locației.

În ziua de 08 iunie a.c., bărbatul a fost depistat, în București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției nr. 19 București și a fost condus, în baza unui mandat de aducere, la sediul Secției 2 Poliție Pitești.

Ulterior, după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive” – precizează IPJ Argeș.