Proiectul de lege privind relaxarea sancțiunilor pentru șoferi, blocat în Parlament

În condițiile în care România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente…


În condițiile în care România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere (în Vâlcea, din păcate, se înregistrează un record negativ privind numărul victimelor din accidente rutiere), parlamentarii au inițiat un proiect de lege în care au introdus amendamente de relaxare a sancțiunilor aplicate șoferilor care încalcă regulile din Codul Rutier. Din fericire, coaliția de guvernare a decis, miercuri, să blocheze acest proiect.

„Ordonanța cu relaxările de sancțiuni nu va ajunge niciodată la vot final. O să o punem pe poziția 100 pe ordinea de zi și nu va ajunge niciodată spre dezbatere și adoptare. O să rămână în vigoare actualul OUG”, au declarat anumite surse din Coaliție pentru știripesurse.ro.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus în ședința coaliție, că înăsprirea sancțiunilor a avut drept efect scăderea numărului accidentelor și că nu se justifică, astfel, dorința parlamentarilor de a reduce penalitățile.

Decizia vine după ce comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor au adoptat mai multe amendamente la ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, eliminând articolul care definea comportamentul agresiv, şi anume slalomul printre maşini, pentru care în prezent se reţine permisul 30 de zile. De asemenea, o altă modificare prevede că şoferii vitezomani, prinşi pe radar cu mai mult de 70 de kilometri peste limita legală de viteză, să poată conduce cu dovadă încă 2 săptămâni după reţinerea permisului. Raportul comisiilor ar urma să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.