Acord pentru compensarea parțială a prețului carburanților. Cât timp va fi valabilă măsura?!

Coaliţia de guvernare a decis în urma ședinței de miercuri, 22 iunie, un mecanism de…

Coaliţia de guvernare a decis în urma ședinței de miercuri, 22 iunie, un mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, pentru o perioadă de trei luni, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Joi, executivul se va reuni în ședință, de la ora 11.00, pentru a pune la punct ultimele detalii privind această măsură, au adăugat sursele citate.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, miercuri, la şedinţa coaliţiei, o întâlnire informală cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. În cursul dimineţii a avut loc o altă întâlnire, la sediul guvernului, cu miniştrii Energiei şi Finanţelor, pentru găsirea soluţiilor privind preţurile majorate la carburanţi.

La întâlnirea de miercuri dimineață au mai participat conducerea ANAF şi a Consiliului Concurenţei, precum şi Secretarul General al guvernului.

În cursul zilei, PSD a făcut publice soluţiile pentru reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial. Social-democraţii au afirmat că Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţia Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experţii PSD sunt pregătiţi să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ.

În schimb, liberalii au susţinut că sunt o serie de măsuri fiscale prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi, iar Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă.