Cum păcălea un individ femeile necăsătorite de pe rețelele de socializare?!

Un individ s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals…

Un individ s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic în formă continuată, după ce a înșelat mai multe femei, din diferite județe. El țintea pe rețelele de socializare doar domnișoarele, pe care le păcălea sub diferite forme să-i trimită bani. Și, culmea, și reușea.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021-25 februarie 2022, un bărbat de 47 de ani, din Pitești, după ce ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, ar fi inițiat conversații cu persoane de sex feminin, în general persoane necăsătorite, ulterior solicitând de la acestea diverse sume de bani.

În urma activității infracționale, cinci persoane vătămate au oferit celui în cauză suma de 3.200 de lei.

De asemenea, bărbatul ar fi a introdus, fără drept, date informatice nereale într-o aplicație de internet banking, prin care a indus în eroare două persoane vătămate că a transferat bani în contul bancar al acestora, cu scopul de a le determina pe acestea să-i remită diferite sume.

Reamintim că în ziua de 02 mai a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.