FOTO-VIDEO. Noi atacuri ale urșilor în VÂLCEA. Ultimul, azi dimineață!

Disperare în rândul cetățenilor din nordul județului Vâlcea. Urșii atacă din ce în ce mai…

Disperare în rândul cetățenilor din nordul județului Vâlcea. Urșii atacă din ce în ce mai des, ucigând animalele domestice din grajduri sau de pe pajiște. După mai multe incidente de acest fel de la Sălătrucel, acum urșii atacă în Perișani și Titești.

Ultimul atac a avut loc azi, 12 iulie 2022, la primele ore ale dimineții. În urma unei sesizări prin Apel 112, jandarmii vâlceni și echipaje ale ISU Vâlcea au intervenit pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. Cea care a sesizat totul a fost o femeie din comuna Perișani, județul Vâlcea, care a mărturisit că a găsit doi viței uciși în grajdul unde își ținea animalele.
Autoritățile s-au deplasat în punctul Roșia, satul Surdoiu din comuna Perișani, unde au observat că gardul electrificat care împrejmuia grajdul a fost distrus, iar cele sesizate de apelantă se confirmau.
Nu a fost singura sesizare de acest fel.

Ieri, 11 iulie a.c., în comuna Titești, județul Vâlcea, un cetățean a confirmat prezența unui urs, pe izlazul comunal.
În dimineața zilei, persoana respectivă a auzit câinii lătrând, iar în momentul în care s-a deplasat către locul respectiv a văzut ursul care se îndrepta către pădure.
Din neferice, ursul a provocat și de această dată pagube, un vițel a fost ucis.

“În toate cazuri în care a fost necesară intervenția echipajelor de jandarmi, patrulele au rămas o perioadă mai lungă în zonă pentru a se asigura că pericolul a trecut și au fost anunțate autoritățile și agențiile cu atribuții în acest domeniu” – precizează Jandarmeria Vâlcea.

Intervenție Perișani
Intervenție Titești