VEZI aici lista farmaciilor din VÂLCEA de unde se poate ridica gratuit iodura de potasiu

La sfârșitul lunii trecute, ordinul ministrului Sănătății privind modalitatea de distribuire a pastilelor de iodură…

La sfârșitul lunii trecute, ordinul ministrului Sănătății privind modalitatea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, DSP-urile au dat startul distribuirii comprimatelor în farmaciile comunitare, iar de acolo cetățenii le pot ridica pe baza unei prescripții medicale de la medicul de familie. În Vâlcea, în această primă etapă, a fost transferate către 27 de farmacii din județ un număr de 126.900 prima etapa.

Astfel, fiecare farmacie a primit 4700 de comprimate de iodură de potasiu, acestea fiind distribuite gratuit populației.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, precizează Ministerul Sănătății.

Așa cum menționam, iodura de potasiu se găsește în acest moment în 27 de farmacii din județul Vâlcea (în Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Bălcești, Ocnele Mari, Valea Cheii, Berbești și Călimănești). În imaginea de mai jos, vedeți lista cu farmaciile comunitate care distribuie gratuit iodura de potasiu: