FOTO. Hoți care au jefuit societăți comerciale din Vâlcea, prinși după o operațiune în trafic

În noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș, împreună cu…

În noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada Operațiuni Speciale Pitești și Alba Iulia, au efectuat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din societăți comerciale, inclusiv din județul Vâlcea. În urma activităților desfășurate, cinci bărbați au fost arestați preventiv.

În noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii Brigăzilor Operațiuni Speciale din Pitești și Alba Iulia, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat, pe DN 7, o acțiune de prindere, în flagrant delict, a cinci bărbați, de 32, 28, 23, 30 și, respectiv 32 de ani, toți din Ștefănești, județul Argeș, bănuiți de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale.

Cei cinci au fost blocați în trafic și imobilizați, la scurt timp după comiterea unui furt dintr-o societate comercială din Sebeș, județul Alba, de unde ar fi sustras bunuri, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei.

Dosarul penal, constituit ca urmare a comiterii faptei, a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș, prin declinare, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, urmând a fi restituite persoanei vătămate.

Gruparea este bănuită de comiterea mai multor furturi, cu același mod de operare, în județele Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba și Oradea.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar, în urma administrării probatoriului, bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Ulterior, aceștia au fost prezentați, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activității infracționale.