“Radarul fix” de la Râureni care a creat panică printre șoferi

Mesaje, live-uri și postări pe rețelele de socializare, apeluri peste apeluri… Totul pentru un presupus…

Mesaje, live-uri și postări pe rețelele de socializare, apeluri peste apeluri… Totul pentru un presupus radar ce ar fi fost montat la Râureni (pe 4 benzi), pe DN 64, sensul Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, chiar la trecerea de pietoni din zona Fabricii de conserve Râureni. O adevărată isterie s-a creat printre șoferi, pentru nimic! Asta pentru că radarul fix NU EXISTĂ în acest moment, iar autoritățile, conform surselor noastre, nu au în plan montarea unui astfel de dispozitiv pentru măsurarea vitezei vehiculelor care tranzitează drumurile publice. 

Ce a creat neînțelegerea? Ei bine, indicatoarele rutiere montate în zona trecerii de pietoni sunt alimentate cu panouri solare. Unul dintre aceste panouri s-a desprins din suport, din cauza vântului puternic, a rămas atârnat și s-a poziționat astfel încât ar semăna cu o cameră video fixă ce verifică rovinietele. De aici și până la panică a fost doar un mic pas! 


Azi, în județul Vâlcea, principalul subiect de discuție a fost “radarul fix montat la Râureni”. Ei bine, repetăm, NU EXISTĂ un astfel de RADAR. Există totuși un proiect pentru montarea unor camere de monitorizare a traficului care pot să depisteze inclusiv dacă ITP-ul unui autoturism este expirat. Însă acestea își vor găsi locul pe DN 7, pe centura de ocolire a municipiului Râmnicu Vâlcea, în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, pe Valea Oltului și Dealul Negru. Însă, cu siguranță, vom știi din timp când se va întâmpla acest lucru.