Cele trei magazine LIDL din județul Vâlcea (două în Râmnicu Vâlcea și unul în Drăgășani) au fost vizitate luna aceasta de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea. A fost verificat modul în care sunt respectate prevederile legislației în domeniu și, evident, ca peste tot în țară, au fost găsite nereguli.

Ca urmare, au fost aplicate 6 amenzi contravenționale, în valoare totală de 23.000 lei, fiind dispuse și măsuri complementare de oprire definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de 1140 lei și de oprire temporară de la comercializare a produselor in valoare totală de peste 1500 lei.

Dintre abaterile constatate menționăm:

– comercializarea fructelor si legume depreciate, parțial deshidratate și cu urme de mucegai, fără a fi sortate calitativ

– neafișarea prețului de vânzare în mod vizibil și lizibil pentru legume, fructe și alte produse

– utilizarea unor vitrine neigienizate corespunzător, cu depuneri grosiere de praf și diferite impurități

– comercializarea unor mărci de oțet fără a se menționa, pe etichetă, metoda de obținere a acestuia și nici ingredientele

–  lipsa mentionării pe etichetă a unor informații precise cu privire la ingrediente si la metoda de obținere a acestora pentru băuturi alcoolice, diverse sortimente.