Magazinele LIDL din Vâlcea, amendate drastic. Vezi ce au găsit inspectorii OPC

Cele trei magazine LIDL din județul Vâlcea (două în Râmnicu Vâlcea și unul în Drăgășani)…

Cele trei magazine LIDL din județul Vâlcea (două în Râmnicu Vâlcea și unul în Drăgășani) au fost vizitate luna aceasta de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea. A fost verificat modul în care sunt respectate prevederile legislației în domeniu și, evident, ca peste tot în țară, au fost găsite nereguli.

Ca urmare, au fost aplicate 6 amenzi contravenționale, în valoare totală de 23.000 lei, fiind dispuse și măsuri complementare de oprire definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de 1140 lei și de oprire temporară de la comercializare a produselor in valoare totală de peste 1500 lei.

Dintre abaterile constatate menționăm:

– comercializarea fructelor si legume depreciate, parțial deshidratate și cu urme de mucegai, fără a fi sortate calitativ

– neafișarea prețului de vânzare în mod vizibil și lizibil pentru legume, fructe și alte produse

– utilizarea unor vitrine neigienizate corespunzător, cu depuneri grosiere de praf și diferite impurități

– comercializarea unor mărci de oțet fără a se menționa, pe etichetă, metoda de obținere a acestuia și nici ingredientele

–  lipsa mentionării pe etichetă a unor informații precise cu privire la ingrediente si la metoda de obținere a acestora pentru băuturi alcoolice, diverse sortimente.