Stagiu militar voluntar în România. Care sunt beneficiile?!

Românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani se vor putea înscrie într-un…

Românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani se vor putea înscrie într-un stagiu militar voluntar, spune ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Astfel, cei ce se vor înscrie, vor sta 4 luni în unitate pentru o pregătire militară.

Prezent la o televiziune națională, Dîncu a susținut că ideea acestui stagiu militar voluntar a apărut după ce experții Ministerului Apărării au observat pe rețelele de socializare că există o dorință a unor români de a avea o pregătire militară minimă.

„Avem în transparență în această toamnă cred că o să reușim să trecem în Parlament un proiect de lege pentru stagiu militar voluntar. Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, în funcție și de armă, de specialitate. Stai în unitate. Evident ai echipament gratuit, primești și o soldă, nu am stabilit sumele exact”, a spus ministrul Apărării, la Antena 3.

Voluntarii vor primi și soldă în această perioadă de 4 luni, sumele fiind cuprinse, cel mai probabil, între 1.500 și 2.000 de lei pe lună. La finalul stagiului militar există și posibilitatea ca absolventul să primească trei salarii medii, ca primă pentru înscriere. Cei care se vor putea înscrie la stagiul militar voluntar trebuie să aibă între 18 și 35 de ani.

Dîncu a mai spus că cei care vor finaliza stagiul militar voluntar se vor putea înscrie în Armată, având o șansă în plus: „Noi vom folosi această șansă pentru a selecționa oamenii foarte buni pentru ofițeri, subofițeri, pentru maiștri militari. Este o ocazie extraordinară să vezi oamenii care au vocație sau un talent deosebit, care au dorință”.