Escroci din Vâlcea, depistați după ce au înșelat un bărbat cu aur fals

Naiv, un bărbat din Sebeș, județul Alba, a plătit 2.000 de lei pe două bijuterii…

Naiv, un bărbat din Sebeș, județul Alba, a plătit 2.000 de lei pe două bijuterii din aur fals ce i-au fost vândute de doi bărbați din Vâlcea. Omul a descoperit ulterior escrocheria, iar atunci s-a dus la Poliție și i-a dat în vileag pe vâlceni.

Cei doi bărbați din Vâlcea – unul de 43 de ani din municipiul Râmnicu Vâlcea și altul de 44 de ani din comuna Vlădești – au fost identificați ieri, 27 august 2022, ei fiind principalii suspecți în dosarul de înșelăciune.

Infracțiunea ar fi fost comisă în data de 9 decembrie 2021, iar din cercetările polițiștilor a reieși că în timp ce vâlcenii se aflau într-un parc din Sebeș, au abordat un cetățean din municipiu, invocând faptul că autoturismul lor s-ar fi defectat și ar avea nevoie de bani, pentru a-și putea continua drumul.

Unul dintre bărbați ar fi spus că este cetățean turc și i-ar fi oferit bărbatului din Sebeș, contra sumei de 2.000 de lei, un inel și un lanț, despre care a susținut că sunt din aur. Al doilea bărbat, era diversionist, fiind în complicitate cu primul și a susținut că în cazul în care refuză, bijuteriile vor fi cumpărate de către el.

În final, cetățeanul din Sebeș a fost convins să cumpere bijuteriile în schimbul sumei solicitate de cei doi escroci. Ulterior, bijuteriile s-au dovedit a fi dintr-un metal neprețios, iar în momentul în care victima și-a dat seama că a fost înșelată, a anunțat poliția.