Vâlcea, județul cu cea mai mare speranță de viață din țară. Vezi de ce!

Surprinzător sau nu, județul Vâlcea are cea mai mare speranță de viață din România. La…

Surprinzător sau nu, județul Vâlcea are cea mai mare speranță de viață din România. La noi, media este de peste 81 de ani, fiind singurul județ din țara noastră unde media speranței de viață trece de 80 de ani.

Pe locul al doilea se situează Capitală cu o speranță de viață de aproape 78 de ani și jumătate. Tot în topul județelor fruntașe se află Clujul, Brașovul și Sibiul, toate cu medii de aproximativ 77 de ani.

Județele Iași și Alba trec și ele de o speranță de viață de 76 de ani jumătate.  În Ialomița, Satu Mare și Călărași, speranța de viață trece cu puțin de 74 de ani.

Județul unde se trăiește cel mai puțin este Tulcea. Aici, un român trăiește în medie puțin peste 73 de ani. 

Speranța de viață este influențată cel mai mult de educația, venituri și statutul social. Acestea, potrivit specialiștilor, sunt elemente care pot schimba media speranței de viață într-un județ sau într-un oraș.

La fel de important este mediul înconjurător, mai ales cât de curat este aerul, ce comunitate avem și cât de sigure sunt drumurile pe care circulăm. Iar la Vâlcea, mai ales în anumite zone, se știe foarte bine că respiram aer pur, aer curat.

Nu în ultimul rând, stilul de viață pe care îl avem definește, în mod clar, speranța de viață. Contează dacă facem sport, dacă fumăm sau consumăm alcool, dar și modul în care facem față provocărilor și stresului zilnic.