Polițiștii din Vâlcea au pus ”tunurile” pe taximetriștii pirat. Au prins doi într-o zi…

Polițiștii rutieri din cadrul polițiilor municipale/orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul Inspectoratului de…

Polițiștii rutieri din cadrul polițiilor municipale/orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au dat startul unor acțiuni ample de depistate a taximetriștilor ”pirat”. Oamenii legii spun că șase luni va ține “minunea”, timp în care se gândesc, probabil, că vor reuși să-i elimine de tot pe cei care asigură transport alternativ ilegal, în regim de taxi, în județul Vâlcea.

Controalele au început de ieri, 5 septembrie a.c., când polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat un bărbat din comuna Muereasca în timp ce efectua transport public de persoane (5 persoane) fără a deține autorizație taxi.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, autovehiculul avea și Inspecția Tehnică Periodică expirată.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei, conform art. 55/3/H din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, pentru că avea ITP-ul expirat a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 de lei.

Tot în aceeași zi, polițiștii din Drăgășani au identificat un alt bărbat din localitatea Lungești, în vârstă de 59 de ani, în timp ce efectua transportul ilegal a 3 persoane, contra cost, fără a deține autorizație taxi valabilă.

Cel în cauză a fost sancționat contravenționalconform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, fiindu-i suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pe o perioadă de 6 luni și reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.