Polițiștii rutieri, obligați de șefi să aplice amenzi. Acuzațiile sindicaliștilor…

Un nou scandal în Poliția Română. Deși se vorbește de ani de zile de ”norma…

Un nou scandal în Poliția Română. Deși se vorbește de ani de zile de ”norma zilnică de amenzi” impusă polițiștilor rutier de către mai marii lor șefi, ei bine iată că acum reacționează și sindicaliștii din Poliția Română, venind cu dovezi în acest sens. De asemenea, Europol a semnalat că, în țară, există cazuri de agenți sau ofițeri care sunt amenințați, uneori chiar cercetați disciplinar, pentru că au avut curajul să amendeze un politician sau vreo rudă de-a acestuia sau vreun ”prieten” de-al șefului.

Reprezentanții Sindicatului de poliție Europol au anunțat miercuri, 21 septembrie, într-o postare pe Facebook, că la nivelul poliției rutiere ar fi fost declanșată o acțiune de intimidare a agenților rutieri care aplică avertismente. Potrivit acestora, Polițiștii ar fi fost trași la răspundere de către șef pentru că au aplicat avertismente. Sindicatul susține că astfel ar fi determinați să dea amenzi.

„În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică <AVERTISMENT>. Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.

Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să <argumenteze> motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și <indicatorii de performanță cantitativi> sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI.

Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei <mizerii> de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol în postarea lor pe rețeaua de socializare mentionată.