VIDEO – PERCHEZIȚII după un FLAGRANT la Obârșia Lotrului. 7 persoane reținute

Acțiune de prindere în flagrant delict în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea. Totul a…

Acțiune de prindere în flagrant delict în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea. Totul a fost instrumentat de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Anchetatorii gorjeni au primit informații că în în zona respectivă a județului Vâlcea s-ar fi săvârșit fapte de braconaj, lucru confirmat, se pare. Ulterior, șapte persoane au fost reținute în acest caz.

Poliția Gorj transmite, printr-un comunicat de presă că ”au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în orașul Novaci, municipiul Deva, județul Hunedoara și localitatea Voineasa, județul Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 8 arme de vânătoare, deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal. De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate”. 

Ulterior, magistrații au decis față de cele două persoane reținute la data de 1 octombrie a.c., să fie luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, în timp ce celelalte cinci persoane rămânând în arest preventiv pentru 30 de zile.

Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, precum și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara.