Mașini de lux pentru deputați. Ce sume sunt cheltuite pentru înnoirea parcului auto!

“Țara arde și baba se piaptănă!” – o veche zicală ce se pliază perfect pe…

“Țara arde și baba se piaptănă!” – o veche zicală ce se pliază perfect pe ce se întâmplă în Parlamentul României. Românii rezistă din ce în ce mai greu valurilor de scumpiri, iar facturile la utilități vin tot mai mari. Cu toate acestea, parlamentarii s-au gândit să achiziționeze nu mai puțin de 59 de mașini de lux, care vor fi livrate Parlamentului României până la data de 20 decembrie. De menționat este faptul că 20 de mașini existente în parcul auto au fost deja scoate la licitație deoarece au fost catalogate ca fiind prea vechi.

În acest moment, în parcul auto sunt 150 autovehicule, iar deputații susțin că peste jumătate din cele rămase trebuie scoase de asemenea din circulație pentru că „nu mai satisfac nevoile instituției și este nevoie de o întinerire a parcului auto”, conform Realitatea.

Dintre cele rămase, peste 50% sunt prea vechi, motiv pentru care este nevoie de întinerirea parcului auto pentru a satisface nevoile instituției. Așa se justifică achiziția în licitație. Astfel că deputații au decis să achiziționeze 59 de autoturisme noi, dar și o mașină de numărat banii.

Toate cele 59 de mașini noi vor costa peste 4 milioane de lei. Dintre aceste autoturisme, 4 sunt de protocol și costă fiecare 33.000 de euro. Pentru celelalte 55 se plătesc 4,23 milioane de lei. Contractele de achiziții au fost semnate în luna mai din acest an.