FOTO: Amendă primită de un bărbat din Vâlcea, filmat când arunca un cățel

A oprit mașina pe marginea unui drum din comuna Bujoreni și a aruncat, cu nonșalanță,…

A oprit mașina pe marginea unui drum din comuna Bujoreni și a aruncat, cu nonșalanță, un sac în care se afla un cățeluș. Numai că a ajuns în atenția autorităților și a fost amendat cu o sumă destul de mare, gestul său fiind surprins de camerele de supraveghere din zona respectivă.

“Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea s-au sesizat cu privire la faptul că, o persoană din localitatea Bujoreni ar fi abandonat pe un drum din comuna Bujoreni, județul Vâlcea, un pui de câine într-un sac de rafie, în vârstă de aproximativ 2 luni.

În urma verificărilor efectuate, persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional conform art. 26, alin 1, lit b, raportat la art. 6, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 205/2004 (R) privind protecția animalelor, cu suma de 5.000 de lei.

Exemplarul canin a fost preluat de o fundație de protecția animalelor de pe raza județului Vâlcea.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc tuturor proprietarilor de animale că abandonarea acestora constituie contravenție conform art. 26, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004 (R), privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei.

Totodată, reamintim obligațiile tuturor deținătorilor de câini:

Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie conform art 13^3, aliniatul 5 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân” – informează Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea.