VIDEO: Lotul de autostradă Sibiu – Boița, gata de deschidere. Tronsonul a fost asfaltat complet

Am așteptat mulți ani să o vedem și p-asta! Primul lot al autostrăzii Sibiu –…

Am așteptat mulți ani să o vedem și p-asta! Primul lot al autostrăzii Sibiu – Pitești este finalizat și aproape gata de inaugurare. Tronsonul Sibiu – Boița a fost asfaltat complet, iar acum se lucrează doar la conectarea șanțurilor și rigolelor de evacuare a apei.

„Se lucrează susținut pe întinderea întregului lot, cu o frecvență mai mare în zona giratoriilor de la Boița și Șelimbăr, unde se lucrează la finalizarea și conectarea șanțurilor și rigolelor de evacuare a apelor pluviale și meteorice. Se lucrează, de asemenea, în mod susținut la parcarea de la km 8 – acolo a fost adus și urmează să se instaleze mobilierul urban. Se lucrează în interior la finalizarea finisajelor și la montarea instalațiilor sanitare” , spune Ioan Adrian Gica, cel care a realizat videoclipul postat mai jos.

Lucrările includ montarea sistemelor fonoabsorbante și executarea marcajelor rutiere, precum și montarea sistemelor de protecție și siguranță. Se lucrează, de asemenea, în afara corpului autostrăzii, atât la definitivarea sistemelor de colectare a apelor pluviale și meteorice, cât și la montarea posturilor de transformare și a fibrei optice. 

Deschiderea circulației pe cei 13,17 km ai lotului a fost programată pentru ziua de 15 decembrie 2022.

Foto/video: youtube.com/Ioan Adrian Gica