IPJ VÂLCEA: 96 de șoferi au rămas fără permis, iar 12 s-au ales cu dosare penale

  Aproximativ 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 96 de permise de conducere au…

  Aproximativ 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 96 de permise de conducere au fost reținute, în cursul săptămânii trecute, de către poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, care au acționat pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Obiectivele acestor acțiuni au fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în principal: viteza excesivă, depășire neregulamentară, abateri bicicliști și conducerea sub influența alcoolului /substanțelor psihoactive pe principalele drumuri din județul Vâlcea.

Astfel, în perioada 29 noiembrie – 04 decembrie a.c., pentru abaterile constatate, au fost aplicate 599 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 231.875 lei.  

Dintre acestea, 170 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru conducere sub influența alcoolului, 17 pentru depășire neregulamentară și 6 pentru neacordare de prioritate pietonilor/vehiculelor.

De asemenea, au mai fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 4 pentru abaterile săvârșite de pietoni, iar 365 pentru alte nereguli.

Totodată, au fost reținute 96 de permise de conducere, dintre care 42 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 17 pentru depășiri neregulamentare, 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, 6 pentru neacordare de prioritate pietonilor/vehiculelor și 23 pentru alte abateri.

Au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare,pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii vâlceni au mai constatat 12 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 6 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și 1 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.