VIDEO – DESCINDERI: Sute de kilograme de articole pirotehnice, confiscate la Călimănești

Poliţiştii din Vâlcea au confiscat vineri,9 decembrie 2022, 630 de kilograme de articole pirotehnice în…

Poliţiştii din Vâlcea au confiscat vineri,9 decembrie 2022, 630 de kilograme de articole pirotehnice în urma unei percheziţii făcute în locuinţa unui bărbat din localitatea Călimăneşti. Acesta deținea și un magazin în zonă.

Poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, au făcut vineri o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 61 de ani, din localitatea Călimăneşti, bănuit pentru deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.

“În urma activităților, la domiciliul, precum și în magazinul situat in perimetrul locației percheziționate, a fost descoperită o cantitate de 630 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, fiind interzise la deținere și comercializare.

Valoarea acestora se estimează la aproximativ 30.000 de lei.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Criminalistic și al Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetărilor, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiune de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată” – precizează Poliția Vâlcea.

N.B. Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Aceeași pedeapsă este prevăzută pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani, dar și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.