IPJ VÂLCEA: Șofer încătușat după ce a fost agresiv cu polițiștii și a refuzat testările pentru alcool și droguri

Ieri, 11 decembrie 2022, un tânăr de 32 de ani a fost încătușat și reținut…

Ieri, 11 decembrie 2022, un tânăr de 32 de ani a fost încătușat și reținut 24 de ore după ce a devenit agresiv cu polițiștii care l-au oprit în trafic.

Potrivit IPJ Vâlcea, bărbatul este domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea, însă a fost depistat în trafic conducând un autovehicul pe DJ 678 A, în localitatea Mihăești. Polițiștii spun că el emana halena alcoolică și i-a fost solicitat să fie testată cu aparatul alcooltest și Drugtest, însă a refuzat, având totodată, un comportament agresiv la adresa organelor de poliție. În acest sens, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea acesteia, fiind condusă la sediul unității de poliție în vederea luării măsurilor legale.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amenzi în cuantum de 4.000 de lei. 

Pe numele bărbatului a fost întocmit și un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Vâlcea.

Tot în acest caz a fost dispusă și măsura imobilizării autoturismului în cauză, conform art. 117 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.