VÂLCEA. Încă un bărbat reținut pentru infracțiuni la regimul silvic…

Persoanele care comit infracțiuni la regimul silvic sunt luate în vizor, în această perioadă, de…

Persoanele care comit infracțiuni la regimul silvic sunt luate în vizor, în această perioadă, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea. Nu, nu vă imaginați că este vorba despre acele persoane influente care taie la ras păduri întregi. În niciun caz! Aceia sunt protejați, iar percheziționați și reținuți sunt unii care taie cantități mici. Atât de mici încât șefului IPJ Vâlcea îi e jenă să le menționeze și refuză să le spună chiar și atunci când i se solicită.

Așa s-a întâmplat și ieri, 13 decembrie a.c., când polițiștii din cadrul Poliției orașului Băbeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au reținut un bărbat de 28 de ani, din orașul Băbeni, județul Vâlcea, în urma unor percheziții domiciliare efectuate la locuințele a 2 bărbați bănuiți de infracțiuni la regimul silvic. Din câte se pare, cantitatea de lemn tăiată ar fi una destul de mică, IPJ Vâlcea refuzând să o divulge.

“În urma perchezițiilor au fost descoperite mai multe bunuri ce ar fi fost folosite la săvârșirea faptelor, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al unui criminalist al Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

În baza probatorului administrat, unul dintre cei 2 bărbați percheziționați, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea” – precizează Poliția Vâlcea, într-un comunicat de presă.