VÂLCEA. Fără permis, cu documente false și încălcând restricțiile pe DN 7…

La data de 17 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au oprit pentru…

La data de 17 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au oprit pentru control un ansamblu de vehicule, condus de către un bărbat de 44 de ani, din județul Argeș, care circula pe DN 7 în localitatea Milcoiu, fără a respecta restricția temporară pentru auto cu MTMA>7,5T, impusă pe DN 7.

Cu ocazia controlului efectuat asupra aparatului tahograf, s-a constatat că acesta a utilizat o cartelă tahografică eliberată pe numele altei persoane.

În continuarea verificărilor s-a mai faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni pe raza altui județ.

Totodată, bărbatul în cauză a prezentat la solicitarea polițiștilor un permis de conducere fals, având aceeași serie ca cel eliberat pe numele său.

În cauză, a fost intocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335, alin.2 și art. 323 din Codul Penal.

De asemenea, i-au fost aplicate și 2 sancțiuni contravenționale conform O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și conform O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, în valoare totală de 2000 de lei, iar ca măsura complementară i-au fost reținute cartela tahografică și permisul de conducere.

Foto ilustrativ