Centre de evaluare pediatrică – viroze, înființate în Vâlcea. Vezi unde sunt!

CAS Vâlcea informează că, în județul Vâlcea, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Sănătății, au…

CAS Vâlcea informează că, în județul Vâlcea, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Sănătății, au fost înființate 2 centre de evaluare pediatrică – viroze care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii.

Scopul înființării acestor centre este pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe.

Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea trebuie să aibă spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare.

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU).

Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul ”Insuficiența respiratorie acută la sugar – evaluare și tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății.

Centrele de evaluare pediatrică care funcționează pe raza județului Vâlcea se găsesc la Spitalul Municipal Drăgășani și Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Detalii în tabelul de mai jos: