VÂLCEA: Sute de solicitări la Ambulanță și SMURD, de Crăciun

Peste 600 de solicitări la Ambulanța Vâlcea și 71 de situații de urgență la care…

Peste 600 de solicitări la Ambulanța Vâlcea și 71 de situații de urgență la care au intervenit angajații ISU Vâlcea. Acesta este bilanțul ultimelor zile, adică în Ajunul și în zilele de Crăciun. Ca în fiecare an de sărbători, majoritatea pacienților tratați de ambulanțieri acuzau patologii digestive. Mai precis, vâlcenii au exagerat cu mâncarea și băutura.

Pe de altă parte, SMURD a avut 56 de intervenții, iar pompierii au stins 5 incendii, au avut 2 misiuni de facilitare acces în locuință, 5 misiuni de asigurare măsuri specifice și două misiuni la care nu a mai fost nevoie să se acționeze.

Intervenții SMURD (56)

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 57 de situaţii de urgenţă, dintre care: 21 detraumatisme, 5 accidente rutiere și 31 de diverse afecțiuni medicale.

Incendii (5)

1intervenție de stingere incendiu la trei tomberoane de gunoi, în localitatea Berbești;

1 intervenție de stingere incendiu ghena gunoi înlocalitatea Horezu, Aleea Centralei;

1 misiune de stingere incendiu la o magazie de lemne înlocalitatea Pausesti Maglasi;

1 misiune de stingere incendiu la o casă de locuit în localitatea Mihăești, sat Stupărei);

1 misiune de stingere incendiu trunchi de copac în localitatea Mateești.

Alte intervenții și misiuni (10)

3 misiuni de facilitare acces în locuință;

5 misiuni de asigurare măsuri de prevenire și stingere în cazul izbucnirii unui eventual incendiu în localitățile Zătreni, Călimănești, Râmnicu Vâlcea, Câineni și Drăgășani;

2 deplasări fără intervenție.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.