13 dosare penale pe șoselele din Vâlcea, weekend-ul trecut. Droguri, alcool, conducere fără permis…

Pe parcursul weekendului trecut, poliţiştii rutieri și de ordine publică din Vâlcea au continuat să acționeze pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe…

Pe parcursul weekendului trecutpoliţiştii rutieri și de ordine publică din Vâlcea au continuat să acționeze pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe toate drumurile din județ.

Scopul acțiunilor este de a reduce producerea evenimentelor rutiere, prin prevenirea și combaterea nerespectării normelor rutiere de către cei care se află pe drumurile publice.

În acest sens, polițiștii au legitimat 937 de persoane, au efectuat mai mult de 315 testări cu aparatele etilotest si DrugTest și au verificat 900 de vehicule. 

Pentru diferitele abateri de la normele rutiere, au fost aplicate 638 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală fiind de peste 175.000 de lei.

Dintre totalul acestora, 83 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 103 pentru abateri ale bicicliștilor și 452 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost reținute 75 de permise de conducere (16 pentru viteză excesivă, 8 pentru consumul de alcool la volan, 25 pentru depășire neregulamentară, 6 pentru neacordare prioritate vehicule, iar 20 pentru alte abateri) și au retras 28 de certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 13 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic, dintre care, 4 fiind pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și 8 pentru consumul de băuturi alcoolice sau alte substanțe la volan.

Exemplu

În zilele de 4 și 6 august a.c., polițiștii Biroului Rutier și Serviciului Rutier au surprins în trafic 2 bărbați, în timp ce conduceau 2 autoturisme în municipiul Râmnicu Vâlcea, sub influența substanțelor psihoactive.

După testarea cu aparatul drugtest, care a rezultat valori pozitive la consumul de substanțe interzise, cei în cauză au fost conduși la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism. 

Au fost întocmite 2 dosare penale pentru ambele cazuri, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.