Trei pasaje pietonale subterane vor fi construite pe Valea Oltului, la Vâlcea. S-a lansat licitația!

Pasaje pietonale subterane în trei zone din județul Vâlcea, potrivit celor 6 noi contracte lansate…

Pasaje pietonale subterane în trei zone din județul Vâlcea, potrivit celor 6 noi contracte lansate de CNAIR în licitație prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Contractele au o valoarea totală de 1,8 milioane de lei.

CNAIR a lansat în licitație contracte pentru proiectarea preliminară a pasajelor pietonale subterane de la Bujoreni, Călimănești și Căciulata pe DN 7 – Valea Oltului. Cele 6 contracte au o valoare totală de 1,8 milioane lei.

Așadar, pasajul de la Bujoreni urmează să fie construit pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Călimănești, potrivit documentației tehnice. Conform evidențelor Poliției Rutiere, zona este un „punct negru”. O trecere de pietoni este la aproximativ 200 de metri distanță. DN 7 Pitești-Sibiu este principala rută comercială, șosea cu peste 20 000 autovehicule/zi și trafic greu intens. În zonă, DN 7 are o bandă/sens.

Pasajul pietonal subteran de la Călimănești va fi la km 192, iar cel de la Căciulata va fi la km 194. Stațiunea Călimănești-Căciulata are varianta de ocolire pentru camioane pe DN 7 CC.

sursă foto: https://dragosasaftei.ro/cu-drona/galleries/valea-oltului-fotografiata-din-drona-la-apus/