Un vâlcean deținut în penitenciar cere daune statului, considerând că a fost abuzat

Condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, un…

Condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, un bărbat din Vâlcea a dat în judecată Administrația Națională a Penitenciarelor pentru abuz. Deținutul cere în instanță despăgubiri de 50.000 de lei, considerând că a fost abuzat atunci când a fost mutat din închisoarea de la Târgu Jiu la Aiud.

Bărbatul este de loc din comuna Mădulari, sat Bălșoara, județul Vâlcea, și ispășește o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Inițial, a fost închis în Penitenciarul Târgu Jiu, însă supraaglomerarea și niște lucrări de renovare au fost motivele pentru care a fost mutat temporar la Aiud, împreună cu alți 39 de deținuți.

Aerul de Ardeal nu i-a priit însă individului, care a considerat că s-a produs un abuz asupra sa, motiv pentru care s-a adresat instanței și a dat în judecată Administrația Națională a Penitenciarelor.  A invocat mutarea împotriva voinței lui, dar și distanța mare de casă și, implicit, de familie și a cerut daune de 50.000 de lei.

Decizia magistraților…


Cererea vâlceanului a fost acceptată de instanță, de la data înregistrării cererii pentru a fi mutat la Târgu Jiu și până la intrarea procesului pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Astfel, bărbatul a fost mutat înapoi de la Aiud, la Târgu Jiu.

Din acest motiv, Curtea de Apel Alba Iulia a considerat că nu mai are competență pentru a judeca cauza bărbatului în care cere daune de 50.000 de lei.

Drept urmare au declinat cauza către o altă instanță, aflată în proximitatea penitenciarului la care acesta este închis.